Edición e impresión
Escritores, profesionales y sector universitario

Els morts sota el menjador

Ficha técnica

Título: Els morts sota el menjador
Autor: G. Remi
ISBN papel: 97884947903-6-2
ISBN ebook: 97884947903-3-1
PVP papel: 12,90 euros
PVP ebook: 9,00 eurosReseña: 

El nazisme ha sigut un dels períodes més foscos de la humanitat pel fet que una societat civilitzada retrocedís a la barbàrie moral, assenyalés com a enemics col·lectius de persones, les deshumanitzés, i intentés exterminar-les.
Ara, imaginem que en Hitler no hagués dut a terme una política territorial expansiva, i s’hagués limitat a fer política domèstica. Abans de començar a conquerir territoris, era un polític de referència arreu del món, amb admiradors fins i tot a la Casa reial britànica, alhora que grans empreses nord-americanes instal·laven fàbriques a l’Alemanya. Les maneres dictatorials, i els discursos abrandats i la violència dels escamots nazis, dirigits contra comunistes i jueus, semblaven pesar menys que la puixança econòmica i l’aparença triomfadora del règim.
Imaginem que, tot i això, les violentes polítiques nazis causessin l’aïllament internacional del règim durant uns anys, però que després, tot i desconèixer la magnitud de la violència aplicada sobre la població, Occident acabés readmetent al club aquella dictadura que lluitava contra el comunisme soviètic, a canvi de deixar instal·lar unes bases militars.
Imaginem que d’acord amb els nous temps, el règim nazi suavitzés les formes, i destruís tota la documentació possible sobre la seva violència i racisme. I que aquell règim durés quaranta anys, fins a la mateixa mort d’en Hitler al llit. Quaranta anys de propaganda nazi, glorificacions, mites històrics i justificacions, aplicats sobre la població alemanya.
Imaginem que a la mort d’en Hitler hi ha una transició democràtica raonablement pacífica, si bé tutelada per l’exèrcit nazi per a no sobrepassar cap línia vermella inadmissible pel nazisme, que hi ha una amnistia general sobre crims passats, i que les classes benestants nazis passen a ser les classes benestants democràtiques, sense més explicacions.
Imaginem que fins i tot hi ha una Fundació Adolf Hitler, subvencionada per l’Estat Alemany, que les SS, tot i esdevindre un partit polític minoritari, és perfectament legal, i que l’Estat Alemany es fa el desentès, a la pràctica fa tot el possible, per evitar la investigació dels crims nazis, o tan sols la recuperació de cossos de les víctimes pels seus familiars.
Excepte el primer paràgraf, el de la puixança econòmica i admiració internacional, no us sona de res, aquest relat?
Si el llegiu, us adonareu aquest no és «un llibre més» sobre la repressió franquista, sinó que obre la porta a una foscarealitat amagada. 

 


Otras reseñas:
Què llegeixes?
myLIBRETO

Puntos de venta on-line 
Read on time (ebook)
Amazon (papel)
Laie (ebook)
Libelista (papel)
Libreria Geli (papel)

Llamada
Email